Beh na lyžiach: Majstrovské tituly v klasike pre Johansenovú a Jurča

21.01.2006 Celý región

Štrbské Pleso 21. januára (TASR) - Novými majstrami Slovenskej republiky v behu na lyžiach sa v sobotu v pretekoch klasickou technikou na Štrbskom Plese stal...
Štrbské Pleso 21. januára (TASR) - Novými majstrami Slovenskej republiky v behu na lyžiach sa v sobotu v pretekoch klasickou technikou na Štrbskom Plese stali oddieloví kolegovia z hostiteľského ŠKP Katarína Johansenová a Michal Jurčo.

V súťaži bez účasti slovenskej elity, ktorá odcestovala do dejiska Svetového pohára v nemeckom Oberstdorfe, pritom seniorského majstra Jurča v spoločnej súťaži s juniormi v konkurencii 15 pretekárov predbehli až dvaja pretekári z nižšej vekovej kategórie - František Janečko a Martin Otčenáš. Obaja mladíci už dávnejšie splnili aj kvalifikačné limity pre štart na zimných olympijských hrách v Turíne a dúfajú, že ich účasť potvrdí aj štvrtkové zasadnutie exekutívy Slovenského olympijského výboru.
V spoločnej kategórii žien a junioriek za účasti deviatich bežkýň hneď za Johansenovou skončili nová juniorská šampiónka Barbara Blašková a striebroná juniorka Barbora Suchánková, po striebro v hlavnej kategórii si prišla celkovo až štvrtá Lenka Plchová.
Majstrovské tituly v kategórii starších dorastencov získali Matúš Trnka (ŠKP Banská Bystrica) a Lucia Klimková z ŠKP Štrbské Pleso.
Ďalšími dielmi republikového šampionátu bude dlhý beh voľnou technikou v rámci ferbuárovej Bielej stopy a šprinty v rámci Bezroukovho memoriálu.

Výsledky, MSR v klasickej technike (čísla v zátvorkách označujú juniorky) s intervalovým štartom:

Ženy a juniorky - 10 km:
1. Katarína Johansenová 35:28,3,
2. (1. ) Barbara Blašková +12,8
3. (2. ) Barbora Suchánková (všetky ŠKP Štrbské Pleso) +1:17,4
4. Lenka Plchová (Jasná Liptovský Mikuláš) +1:33,2
5. Magdaléna Števicová (Spartak Dubnica) +2:20,5
6. (3. ) Alexandra Janečková (ŠKP Štrbské Pleso) +2:34,4

Muži a juniori - 15 km:
1. (1. ) František Janečko 45:33,2
2. (2. ) Martin Otčenáš +10,1
3. Michal Jurčo +30,3
4. Štefan Oravec (všetci ŠKP Štrbské Pleso) +2:25,1
5. (3. ) Jozef Mezovský +2:34,4
6. (4. ) Tomáš Repka (obaja ŠKP Banská Bystrica) +3:17,1
7. Tomáš Smorada (Lokomotíva Hnilec) +3:55,2
 

Vyberte región